1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Krieltjes met bleekselderij en Spaanse peper

Krieltjes met bleekselderij en Spaanse peper

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gram krieltjes;
2 lente uitjes;
1 Spaanse peper;
2 eetlepels olijfolie;
4 stengels bleekselderij;
1 theelepel Provencaalse kruiden;
2 eetlepels water;
zout en peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De krieltjes schrappen, eventueel ontpitten, wassen en in een ovenvaste schaal overdoen.

Het water toevoegen en de krieltjes (afgedekt) in vijf tot zeven minuten op vol vermogen beetgaar koken. Intussen de bleekselderij van de draden ontdoen, wassen en in reepjes snijden.

De lente-uitjes in ringen snijden, de zaadlijst en zaadjes uit het pepertje verwijderen en de peper klein snijden. De olijfolie met de Provencaalse kruiden in de ovenvaste schaal (onafgedekt) twee tot drie minuten op vol vermogen verwarmen. Tussendoor een keer omscheppen.

De krieltjes met de groenten vermengen en eventueel kort op vol vermogen doorwarmen. Je kunt het gerecht op smaak brengen met wat zout en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gebs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top