1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. GEROOKTE KIP

GEROOKTE KIP

Door: cheribon

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2001

Ingrediënten 4 personen


300 g kuikenbout
1 afgestreken tl zout
1 afgestreken tl zwarte peper
1 el Indiase thee [b.v. Assam]
1 el rijst
1 el suiker



'n Gerecht uit Peking

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kuikenbout in met zout en peper en laat dit 30 minuten
intrekken.
Leg de bout daarna in een kom om hem 15 minuten te stomen.
Laat de bout goed uitlekken en leg hem op een met olie bestreken
rooster. Bekleed de braadslee met alumiumfolie. Strooi er de thee met de rijst en de suiker op.
Schuif de braadslee in een op 200?C [gasovenstand 4] voorver-
warmde oven.
Wacht tot dit mengsel gaat roken.
Schuif er dan pas het met olie bestreken rooster met de kuiken-
bout boven.
Temper de oven tot 175?C [gasovenstand 3].
Laat de bout 10 minuten in de rook staan.
Snijd de kuikenbout daarna in kleine stukjes.
Dien deze warm of koud op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top