GEROOKTE KIP

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2001

'n Gerecht uit Peking

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 300 g kuikenbout
  • 1 afgestreken tl zout
  • 1 afgestreken tl zwarte peper
  • 1 el Indiase thee
  • 1 el rijst
  • 1 el suiker
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Wrijf de kuikenbout in met zout en peper en laat dit 30 minuten

    intrekken.

    Leg de bout daarna in een kom om hem 15 minuten te stomen.

    Laat de bout goed uitlekken en leg hem op een met olie bestreken

    rooster.
    Bekleed de braadslee met alumiumfolie.
    Strooi er de thee met de rijst en de suiker op.

    Schuif de braadslee in een op 200?C voorver-

    warmde oven.

    Wacht tot dit mengsel gaat roken.

    Schuif er dan pas het met olie bestreken rooster met de kuiken-

    bout boven.

    Temper de oven tot 175?C .

    Laat de bout 10 minuten in de rook staan.

    Snijd de kuikenbout daarna in kleine stukjes.

    Dien deze warm of koud op.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten