1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ratatouille
  6. Ratatouille

Ratatouille

Door: remy85

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 aubergine, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 1 struik bleekselderij, 6 takjes selderij, 2 vleestomaten, 2 eetl. olijfolie, 1 theel. dragon, ? glas witte wijn, zout, zwarte peper, 1 snufje tijm.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het steeltje van de aubergine verwijderen, wassen en in plakjes snijden.
De uien en de knoflook pellen.
De uien in ringen snijden.
De paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
De bleekselderij wassen en in stukjes snijden.
De selderij wassen en in een kopje fijnknippen.
De tomaten 2 tellen in kokend water onderdompelen, ontvellen en kleinsnijden.

Bereidingswijze

In een braadpan de olie verhitten.
De aubergine en de ui zachtjes bakken.
De knoflook boven de pan uitpersen.
Voeg paprika en bleekselderij toe.
Selderij, dragon en wijn erdoor mengen en het geheel op smaak brengen met zout, peper en tijm.
Met het deksel op de pan 10 min. zachtjes stoven.
De tomaten nog ca. 2 min. meewarmen.
De ratatouille in een schaal doen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top