1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Rundcarpaccio en krab met hazelnotenolie

Rundcarpaccio en krab met hazelnotenolie

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1/2 komkommer * 4 tl dragonazijn * 8 eetlepels extra-virgin olijfolie * 1 tl fijngehakte verse koriander * 4 dunne plakjes mozzarellakaas * 2 artisjokken * 300 g krabbenvlees * 8 el hazelnotenolie * 2 eetlepels corailmayonaise * 1 tl fijngehakte bieslook * 1 citroen * 1 el gebakken fijngehakte pijnboompitten * 240 g carpaccio van rund * 2 el olijfolie * peper en zout Voor de vinaigrette : 1 bosje peterselie * 1 bosje waterkers * 5 blaadjes basilicum * 10 blaadjes verse koriander * 15 radijsblaadjes * 169 g olijfolie * 40 g dragonazijn * peper en zout * 12 blaadjes raketsla * 4 toefjes rijstnoedels



Een recept van de jonge sterrenkok Peter Goossens van restaurant "Hof van Cleve" ** in Kruishoutem.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak vooraf de vinaigrette. Mix alle ingredienten tot een egaal groen papje. Hou bij in de koelkast. Schil de komkommer, verwijder het pittige hart en versnij in kleine kubusjes. Meng de komkommer met de dragonazijn, de koriander en de olijfolie. Peper en zout. Hou apart. Breek de steel van de artisjokken. Kook de artisjokken in ruim water gedurende 10 tot 15 minuten. Als een van de onderste blaadjes makkelijk loskomt zijn ze gaar. Spoel onder koud water. Haal er de blaadjes vanaf, verwijder het hooi, maak de bodem schoon. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Meng de artisjok met het gekookte krabbenvlees, de hazelnootolie, de corailmayonaise, de bieslook, een paar druppels citroensap, de pijnboompitten. Peper en zout. Corailmayonaise kan je makkelijk zelf maken : meng 60 g mayonaise met 80 g van de eitjes die in de krab, die je uiteraard zelf gaargekookt hebt, zitten. Een gezonde (vrouwelijke) krab heeft normaal een goede 80 g eitjes in haar buik. Een gezonde mannelijke krab heeft er helemaal geen. Laat de carpaccio van rund, die je bij de slager kant en klaar gekocht hebt, een uurtje marineren in olijfolie, grof zeezout en peper. Dompel de toefjes rijstnoedels in de frituurolie die staat afgesteld op 160? C. Laat een paar seconden frituren. Lek de noedels uit op keukenpapier

Serveertip

Leg in het midden van elk bord een dun sneetje mozzarellakaas. Besprenkel met wat olijfolie en peper uit de molen. Op de kaas verdelen we het komkommer- en krabmengsel. Het geheel wordt afgedekt met carpaccio van rund (Op de foto is dit slechts gedeeltelijk gebeurt om de opbouw van de dressage te tonen). Rondom het vlees gieten we wat van de kruidenvinaigrette. We versieren de borden met wat raketsla en plaatsen de grillige toefjes rijstnoedels als kroon op het werk op elk bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top