1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. KAI PAD MED MAMUANG HIMMAPAN

KAI PAD MED MAMUANG HIMMAPAN

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2001

Ingrediënten 7 personen


600 g kipfilet
1 rode en 1 groene paprika
2 a 3 uien
2 grote of 10 kleine gedroogde chilipepers
evt. 3 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
150 g champignons
olie
2 el Thaise vissaus [Nam Pla]
1 el Chinese sojasaus
2 dl kippebouillon
250 g ongezouten cashewnoten
1 a 2 el maizena, glad geroerd met water
zout
peper



Kip met Cashewnoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilets in reepjes of blokjes. Maak de paprika's en de uien schoon, snijd ze
in stukjes.
Knip de chilipepers in stukjes van 2 cm.
Snijd desgewenst de bleekselderij in boogjes.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de champignons in schijfjes.

Bereidingswijze

Verhit enkele lepels olie.
Bak de gedroogde chilipepers hierin. Neem ze weer uit de olie.
Roerbak de stukjes kip lichtbruin. Voeg ui en, paprika, bleekselderij en champignons
toe.
Roer de vissaus, de sojasaus en de
kippenbouillon erdoor.
Laat het gerecht 10 minuten pruttelen. Schep tenslotte de noten door het gerecht.
Bind dit al roerende met het maizenapapje.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Garneer met citroen, stukjes peper en enkele korian-
derblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top