1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Spekkoek
  5. Spekkoek

Spekkoek

Door: grafinanne

  • Indonesisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2001

Ingrediënten


10 eieren.
Mespuntje kardemom
500 gr boter
500 gr witte basterdsuiker
250 gr bloem
1 1/2 eetlepel koffiemelk
1 tl zout
2 el kaneelpoeder
1 el kruidnagelpoeder
3 tl nootmuskaatpoeder


Verder heb je nodig


Ingevette springvorm 22 cm doorsnede.


Indische koek erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160 graden* Bekleed de bodem van een ingevette springvorm.* Splits de eieren.* Klop de boter met de suiker lichtgeel en romig.* Voeg een voor een de dooiers toe en klop tot een luchtig beslag.* Klop in een vetvrije kom de eiwitten heel stijf.* Spatel het dooiermengsel door de eiwitten.* Roer de gezeefde bloem met de koffiemelk en het zout erdoor.* Verdeel het beslag in 60:40 over 2 kommen.* Schep de kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder en de kardemon door de grootste hoeveelheid beslag.* Verdeel een dun laagje bruin beslag over de bodem van de vorm, strijk het uit met de bolle kant van een lepel en laat het enkele minuten in de voorverwarmde oven drogen.* Neem de vorm uit de oven en verdeel er een wit laagje beslag over.* Strijk het beslag uit.* Herhaal deze lagen totdat al het beslag is opgebruikt maar eindig met een bruin laagje.* Laat de spekkoek circa 10 minuten doorbakken.* Zet de oven uit en laat de spekkoek 10 minuten in de oven rusten.* Neem de spekkoek uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.*



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top