Bananencake
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
geen uitleg nodig
Ingrediënten
75 gr rozijnen1 dl rum
4 rijpe bananen
1 zakje vanillesuiker
1 el citroensap
125 gr boter
125 gr poedersuiker
2 eieren
125 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr fijngehakte walnoten
Benodigdheden
ingevette cake vormVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden
Bereidingswijze
Week de rozijnen in de rum* Prak de bananen fijn met het citroensap en de vanillesuiker* Klop in een kom de boter met de suiker tot een romige massa* Klop de eieren erdoor* Giet de rozijnen af boven de bananenpuree* Roer de rum goed door de puree* Schep nu afwisselend het bakmeel en de bananenpuree door de botermassa* Schep als laatste de rozijnen en de nootjes door het deeg* Doe het deeg over in een ingevette cakevorm en bak de cake in ca. 75 minuten in een warme oven op 175 graden goudbruin en gaar* Laat de cake even in de vorm en daarna verder op een taartrooster afkoelen.