Bananencake

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.

geen uitleg nodig

Deel dit recept

Ingrediënten
75 gr rozijnen
1 dl rum
4 rijpe bananen
1 zakje vanillesuiker
1 el citroensap
125 gr boter
125 gr poedersuiker
2 eieren
125 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr fijngehakte walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette cake vorm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden

Bereidingswijze

Week de rozijnen in de rum* Prak de bananen fijn met het citroensap en de vanillesuiker* Klop in een kom de boter met de suiker tot een romige massa* Klop de eieren erdoor* Giet de rozijnen af boven de bananenpuree* Roer de rum goed door de puree* Schep nu afwisselend het bakmeel en de bananenpuree door de botermassa* Schep als laatste de rozijnen en de nootjes door het deeg* Doe het deeg over in een ingevette cakevorm en bak de cake in ca. 75 minuten in een warme oven op 175 graden goudbruin en gaar* Laat de cake even in de vorm en daarna verder op een taartrooster afkoelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

grafinanne avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten