1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Brood met noten

Brood met noten

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-06-2001

Ingrediënten


Voor een brood van 800 gram:
450 gram witte bloem> 25 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist> 10 gram zout> 10 gram suiker kan ook rietsuiker zijn.> 20 gram roomboter> 2 eieren> 300ml water.> Voor de vulling: 350 gram rozijnen> 1/2 maatbeker noten.( bv fijn gemalen hazelnoten, walnoten, cashewnoten, amandelen of pecannoten).


Verder heb je nodig


Broodbakmachine.>Uw broodbakmachine kan tijdens het mengen een deel van de vulling kapot draaien. Hierdoor zal het brood een wat donkerdere kleur hebben.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel de rozijnen even en dep ze goed droog. Voeg eventueel wat kaneelpoeder naar smaak toe en meng dit met de rozijnen.>Hak de noten fijn.> Klop de eieren los.

( Het water kan ook geheel door melk vervangen worden.)

Bereidingswijze

Doe de ingredienten in deze volgorde in de bakvorm: bloem, roomboter, suiker, zout, gist, en ten slotte water met de geklopte eieren.> Selecteer het programma normaal.> Voeg na het eerste piepsignaal de noten en rozijnen toe.> Haal het brood als het klaar is direct uit de bakvorm en laat het afkoelen op het rooster.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grafinanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top