Voor een brood van 800 gram:
450 gram witte bloem> 25 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist> 10 gram zout> 10 gram suiker kan ook rietsuiker zijn.> 20 gram roomboter> 2 eieren> 300ml water.> Voor de vulling: 350 gram rozijnen> 1/2 maatbeker noten.( bv fijn gemalen hazelnoten, walnoten, cashewnoten, amandelen of pecannoten).
Broodbakmachine.>Uw broodbakmachine kan tijdens het mengen een deel van de vulling kapot draaien. Hierdoor zal het brood een wat donkerdere kleur hebben.
Wel de rozijnen even en dep ze goed droog. Voeg eventueel wat kaneelpoeder naar smaak toe en meng dit met de rozijnen.>Hak de noten fijn.> Klop de eieren los.
( Het water kan ook geheel door melk vervangen worden.)
Doe de ingredienten in deze volgorde in de bakvorm: bloem, roomboter, suiker, zout, gist, en ten slotte water met de geklopte eieren.> Selecteer het programma normaal.> Voeg na het eerste piepsignaal de noten en rozijnen toe.> Haal het brood als het klaar is direct uit de bakvorm en laat het afkoelen op het rooster.