1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool

Bloemkool

Door: remy85

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-06-2001

Ingrediënten 4 personen


2 uien, 1 teentje knoflook, 100 g ham, 1 bloemkool, ? l. blik doperwten, 2 eetl. olie, 2 theel. bouillonpoeder, peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De uien en de knoflook pellen.
De uien snipperen.
De ham fijnsnijden.
De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen.
Het blikje doperwten afgieten.

Bereidingswijze

In een braadpan de olie verhitten.
De ui fruiten en de knoflook erboven uitpersen.
De bloemkool 3 min. zachtjes meebakken.
Voeg 1 dl. water en het bouillonpoeder toe.
Laat alles met het deksel op de pan ca. 8 min. zachtjes stoven.
Voeg de doperwtjes en de ham toe en laat het nog ca. 5 min. zachtjes stoven tot de bloemkoolroosjes gaar zijn.
Doe ze over in een schaal en garneer het met een toefje peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top