1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Baskische kip

Baskische kip

Door: jaapjon

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-06-2001

Ingrediënten 2 personen


0,2 liter ongekookte rijst, 1/2 komkommer, 3 grote tomaten, 1 ui, 1/2 rode peper, 2 gegrilde kippebouten, 2 gebakken eieren.


Verder heb je nodig


Snijplank, mesje.


Een baskisch gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenbouten kruiden en tomaten ontvellen.

Bereidingswijze

Rijst in magnetron: 1e keer 15 min op 500 Watt met zout, boter en 0,3 liter water. 1 keer tussentijds roeren/omschudden.
Kippenbouten kruiden en grilleren (ongeveer 45 min.)
Gesneden uien samen met in blokjes geneden komkommer en peper glazig bakken.
Tomaten in kleine blokjes snijden.
Rijst 2e keer in magnetron 15 minuten op 500 Watt, met 0,1 liter water.
Tomaten bij de ui en komkommer voegen.
Op smaak brengen met verse kruiden (basilicum, oregano, knoflook, salie..)
Twee eieren bakken, als de kippenbouten klaar zijn.
Rijst op bord, tomaten-ui-komkommer-saus over de rijst met daar overheen het gebakken ei.

Serveertip

Met een lekker tomaten salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaapjon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top