1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Sate
  6. Roergebakken Spitskool met Sate saus.

Roergebakken Spitskool met Sate saus.

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2001

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipfilet.
1 eiwit.
1 eetlepel maizena.
1 zak gesneden spitskool van 500 gram.
4 eetlepels zonnebloem olie.
1 eetlepel ketjap manis.
wat zout & peper.
1/2 theelepel gemberpoeder.
rijst.

En er apart bijgeven sate saus.


Verder heb je nodig


1 wok.


Een heerlijk recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet alvast in kleine stukjes snijden of knippen.
Meet hoeveelheid water af om daarin de rijst te koken,en doe dit in een pan,en zet het vast op het vuur.
Doe de sate saus alvast in een steelpan en doe er wat water bij en zet dat op een klein vuurtje.

Bereidingswijze

Doe 1 eiwit in een bakje en roer dat met een vork een beetje los,je mag het absoluutniet stijfslaan!!!
Dan de kipstukjes door het eiwit halen,en daarna bestrooien met maizena.
Doe in een wok 4 eetlepels olie en verhit deze,totdat deze begint te dampen.
Doe de kipstukjes in de wok,en deze op een hoog vuur roerbakken.
Na 3 minuten de gesneden spitskool erbij doen,en alles blijven omscheppen.
Na 2 minuten de ketjap,wat zout & peper en de gemberpoeder erbij doen.
Nog even omroeren en dan is het klaar.

Serveertip

Schep de rijst en de roergebakken spitskool op de borden,en doe er dan wat sate saus bij.
Zet ook een potje SEROENDENG dat is een potje met gekruid kokosstrooisel en is van Conimex op tafel,en strooi een beetje over de sate saus.
Geef er kroepoek bij.

Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith_van_der_kroft


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith_van_der_kroft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top