1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Wontonsoep

Wontonsoep

Door: pamellen

  • Chinees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2001

Ingrediënten 4 personen


*20-24 wontonvelletjes(diepvries toko)*100 gr zeer fijngesneden kippe-of varkensvlees*30 gr verse gehakte koriander*3 lenteuitjes*2 cm gemberwortel*1 ei*11/2 l kippebouillon*1 flinke eetl.zoete ketjap*1 tl.sesamolie*zout*witte peper uit de molen*blaadjes selderij(of waterkers)voor de garnering



Waarschijnlijk de bekendste soep,maar de smaak is steeds een verrassing,omdat de gasten niet kunnen zien waarmee de wontons gevuld zijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippe-of varkensvlees heel klein snijden.Lente uitjes schoonmaken en hakken.Gemberwortel schillen en raspen of heel klein hakken.Ei loskloppen.

Bereidingswijze

1.Leg de wontonvelletjes naast elkaar op een werkblad en leg er een schone en goed vochtige doek over om uitdrogen te voorkomen.Anders kunt U ze niet meer zonder beschadigen vullen tot ze ontdooid zijn.2.Vermeng het gehakt met koriander,lenteui,gember en wat peper en zout.3.Bestrijk de randen en hoeken van de wontonvelletjes met losgeklopt ei.4.Leg in het midden van elk wontonvelletje een lepeltje vulling en vouw het deeg tot driehoeken.Druk de randen goed aan met de vingers zodat ze in de soep gesloten blijven.5.Breng de bouillon aan de kook in een ruime pan.Doe er ketjap,sesamolie en wat zout en peper in.Laat de wontons er voorzichtig inglijden en kook op laag vuur nog 10 min.,de vulling moet gaar zijn.6.Soep opscheppen en garneren met selderij of waterkers.

Serveertip

Nog feestelijker wordt de soep als de wontons met krabvlees of gehakte garnalen gevuld worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top