Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2001
  • Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

    Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

    Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

Heerlijke stoofpot van rundvlees met zachte pompoen. De gedroogde tomaatjes geven het mediterrane effect.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, 1 kg mager runderlappen, 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels chilipoeder, zout, peper, 6 gedroogde tomaatjes op olie, 4 laurierblaadjes, 3 dl vleesbouillon, 250 g pompoen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd hem in grove stukken. Snijd de runderlappen in blokjes. Verhit de olie en een braadpan en bak het vlees in ca. 3 minuten rondom bruin. Schep de ui erdoor en pers de knoflook erboven uit. Voeg ook chilipoeder, zout en peper nar smaak toe. Bak al omscheppend het geheel gedrende ca. 3 minuten. Snijd intussen de tomaatjes in vieren. Voeg de tomaten met de laurierblaadjes en de vleesbouillon aan het vlees toe en laat het ca. 1,5 uur stoven. Snijd de pompoen in plakken. Verwijder pitten en draden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de pompoen door het vlees en stoof nog ca. 30 minuten zachtjes gaar.

Serveertip

Lekker met pasta of rijst.

Laatste reacties

louitje avatar
louitje 06-10-2003

Het was de vorige keer heerlijk en morgen maak ik hem weer.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten