1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Pompoen
  6. Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

Door: foxje

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, 1 kg mager runderlappen, 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels chilipoeder, zout, peper, 6 gedroogde tomaatjes op olie, 4 laurierblaadjes, 3 dl vleesbouillon, 250 g pompoen


Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes
Mediterrane runderstoofpot met pompoen en tomaatjes

Heerlijke stoofpot van rundvlees met zachte pompoen. De gedroogde tomaatjes geven het mediterrane effect.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd hem in grove stukken. Snijd de runderlappen in blokjes. Verhit de olie en een braadpan en bak het vlees in ca. 3 minuten rondom bruin. Schep de ui erdoor en pers de knoflook erboven uit. Voeg ook chilipoeder, zout en peper nar smaak toe. Bak al omscheppend het geheel gedrende ca. 3 minuten. Snijd intussen de tomaatjes in vieren. Voeg de tomaten met de laurierblaadjes en de vleesbouillon aan het vlees toe en laat het ca. 1,5 uur stoven. Snijd de pompoen in plakken. Verwijder pitten en draden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de pompoen door het vlees en stoof nog ca. 30 minuten zachtjes gaar.

Serveertip

Lekker met pasta of rijst.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foxje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top