
500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter
Hapjespan en ovenschaal
Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de overschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met alluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.
Lekker met vers stokbrood en een groene salade. Drink de wijn die over is bij de maaltijd.
henriette3 04-09-2020
Deze ovenschotel heb ik al meerdere keren gemaakt. Het blijft een groot succes. Ook onze gasten vinden de schotel heerlijk! Bedankt voor het recept!
lieuwe777 23-03-2018
Was idd heerlijk, had keukendirk nog niet gezien, maar dat doe ik volgende x ook, wordt het wat minder vochtig
Dancingismylife 14-03-2017
Met het advies van keukendirk erbij gemaakt en de kip wel gekruid met peper zout kerrie en sambal. We hebben heerlijk gegeten. Dank je wel voor dit recept.
anneke1948 28-11-2016
Heeft ons prima gesmaakt!! Bedankt voor het recept.
erwinherder1 08-05-2016
Ik sluit me aan bij de rest. Heerlijk!!