franse ovenschotel

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2001
  • franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

  • franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

  • franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

  • franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

  • franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

    Franse ovenschotel

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan en ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de overschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met alluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

Serveertip

Lekker met vers stokbrood en een groene salade. Drink de wijn die over is bij de maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

henriette3 avatar
henriette3 04-09-2020

Deze ovenschotel heb ik al meerdere keren gemaakt. Het blijft een groot succes. Ook onze gasten vinden de schotel heerlijk! Bedankt voor het recept!

lieuwe777 avatar
lieuwe777 23-03-2018

Was idd heerlijk, had keukendirk nog niet gezien, maar dat doe ik volgende x ook, wordt het wat minder vochtig

Dancingismylife avatar
Dancingismylife 14-03-2017

Met het advies van keukendirk erbij gemaakt en de kip wel gekruid met peper zout kerrie en sambal. We hebben heerlijk gegeten. Dank je wel voor dit recept.

anneke1948 avatar
anneke1948 28-11-2016

Heeft ons prima gesmaakt!! Bedankt voor het recept.

erwinherder1 avatar
erwinherder1 08-05-2016

Ik sluit me aan bij de rest. Heerlijk!!

keukendirk avatar
keukendirk 14-01-2016

Ja, was idd erg lekker en voor herhaling vatbaar. Prima gerecht voor eenvoudig dinertje, met stokbrood en salade. Wel ook bij mij aangepast ivm vocht in het gerecht: champignon eerst uitgebakken in roomboter, 3 dl ipv 4 dl bouillon en 60 gr bloem ipv 30 gram. Toen was vochtgehalte prima!

keukendirk avatar
keukendirk 14-01-2016

Ja, was idd erg lekker en voor herhaling vatbaar. Prima gerecht voor eenvoudig dinertje, met stokbrood en salade. Wel ook bij mij aangepast ivm vocht in het gerecht: champignon eerst uitgebakken in roomboter, 3 dl ipv 4 dl bouillon en 60 gr bloem ipv 30 gram. Toen was vochtgehalte prima!

pkroft avatar
pkroft 21-12-2015

Ik heb dit twee keer gemaakt en het is heerlijk alleen vind ik 4 dl bouillon en 1 dl wijn best veel, het is redelijk vochtig bij mij, kan iemand mij zeggen of jullie dat ook hebben? Alvast bedankt

hans3333 avatar
hans3333 16-08-2015

das de tijger, in de andere foto, was bij me slager op zoek naar dat kind, maar verkocht ie ook niet, ill skipp this one , kipfilet vervangen door hamlap?

kimhendrikx avatar
kimhendrikx 16-08-2015

kloppen de fotos wel met het gerecht? vooral die lap ' vlees' krijg ik niet gerijmd met het recept...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten