1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Auberginepuree

Auberginepuree

  • Slanke keuken, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-06-2001

Ingrediënten 4 personen


500 g kleine aubergines ; 2 grote tenen knoflook ; 50 g walnoten ; 50 g schapenkaas ; sap van 1/2 citroen ; 1 el witte wijnazijn ; zout ; 2 el olijfolie ; 1 verse eierdooier ; zwarte peper ; 2 zachte pepers voor de garnering


Verder heb je nodig


Pureertoestel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven op 175?C voorverwarmen en de aubergines met een vork doorprikken en ongeveer 1 uur in de oven bakken tot ze mals zijn. Vervolgens schillen.

De knoflook pellen en fijnsnipperen en de walnoten in stukken hakken en de schapenkaas fijn verbrokkelen. Het vruchtvlees van de aubergines pureren en met citroensap, azijn, zout en olie vermengen.

De knoflook, de walnoten en de schapenkaas aan de auberginepuree toevoegen.

Ten slotte nog de eierdooier en de peper toevoegen. De auberginepuree ongeveer 1/2 uur op een koele plaats zetten.

Alvorens te serveren, met pepers garneren.

Serveertip

Serveren met (licht)bruin brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top