1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: crooltje

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 envelopje saffraan
2 uien
1 sinaasappel
3 el olijfolie
4 kipfilets in blokjes
1 thl gemberpoeder
1 thl kaneelpoeder
1/2 thl korianderpoeder
1/2 thl Djintan
peper, zout
2 dl Struik kippenbouillon
200 gr abrikozen
1 el honing
3 eetl fijngehakte peterselie
100 gr amandelen.


Verder heb je nodig


Braadpan
koekepan
rasp


Stoofschotel met kip, abrikozen en amandelen

Ontdek meer:

Voorbereiding

- week de saffraan 10 minuten in de warme bouillon
- pel en snipper de uien
- boen de sinaasappel onder stromend water schoon
- rasp de sinaasappelschil dun af.
- rooster de amandelen in een droge koekepan lichtbruin. houd er een paar achter voor de garnering en maal de rest in een Keukenmachine fijn.

Bereidingswijze

Verhit olie in de Braadpan en bak de kip rondom bruin.
Voeg de uien, sinaasappelrasp,gemberpoeder, kaneelpoeder,koriander,komijn(djintan), peper en zout naar smaak toe en schenk er de saffraanbouilon aan toe.
Breng alles aan de kook.
Voeg de abrikozen en amandelen toe en laat dit 5 minuten garen.
Schep de honing door de saus.
Garneer het gerecht met de peterselie en de achtergebleven amandelen

Serveertip

Lekker met couscous
Wijntip: Hardy's Nottage Hill, Cabernet Sauvignon



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van crooltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top