1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. romige uienschotel

romige uienschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1,een vierde kilo aardappelen,zout en peper,4 eetlepels olie,750 gr gesneden ui,2 appels goudrenet,1 dikke plak hamvan 150 gram,200 gr jong belegen goudse kaas,1/4liter melk,1/8 creme fraiche,2 eetlepels paneermeel.


Verder heb je nodig


Ovenschaal koekepan


Lekker romig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

N.v.t.

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken kook de aardappelen gaar,verhit intussen de olie in de braadpan en bak de uien zachtjes gaar in 5 minuten,schil de appels en snijd hem in stukjes,roer de stukjes appel door de uien en bak ze zachtjes mee,voeg zonodig een klein scheutje water toe,snijd de ham en 150 gr kaas in kleine stukjes en raspde rest van de kaas,schep de ham en kaasblokjes door het uimengselen roer de creme fraiche er door breng het mengsel op zmaak mat zout en peper,giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper,klop beetje voor beetje de melk erdoor tot de puree smeuig is breng hem op smaak met zout en peper,verwarm de oven voor op 200 gr,en vet een oven schaal in met boter of olie,schep het uimengsel in de ovenschaal en dek het af met de aardappel puree,vermeng de geraspte kaas met het paneer meel en strooi het over de puree,bak de schotel in het midden van de oven goudbruin en door en door heet in ca 30 minuten.

Serveertip

Lekker met een rode wijn .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van muziekmoeder


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van muziekmoeder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top