1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Gevulde paprika
  5. Gevulde paprika

Gevulde paprika

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2001

Ingrediënten 6 personen


750 gr broccoli, 750 gr prei, 500 gr uien, 500 gr champignons, 9 grote paprika?s (verschillende kleuren), 4 (vlees)tomaten, 1 bol knoflook, diverse soorten pasta?s (ongeveer 1200 gram, ik had spaghetti, spiraalmacaroni en tortilini gevuld met kaas), 1 ? potje pesto, 100 gr bloem, ? l melk, 3 pakjes roomkaas (monchou), scheutje yoghurt, peterselie, 9 blikjes tomatenpuree, ? kg geraspte belegen kaas, zakje cashewnoten, olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, potje gedroogde tomaten in olijfolie, blikje ontvelde tomaten.



Gevulde paprika met diverse pasta?s en sausjes (voor 6 personen of meer)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten (op de paprika?s na) in kleine stukjes. Alleen de tomaten mogen gewoon in plakjes. En pel de knoflook.
Bak de groenten (behalve de tomaten en de paprika?s) om de beurten in een koekepan of wok in olijfolie. Doe de groenten daarna in een bakje; op die manier verkrijg je 4 bakjes groenten, te weten broccoli, prei, uien en champignons. Voor een pittige smaak: doe tijdens het bakken van de uien een beetje peper en zout in de pan.
Pak een grote pan en vul deze met water. Laat het water koken.
Onthoofd de paprika?s en haal de pitjes eruit. Was ze zorgvuldig en doe ze 5 minuten in het kokende water. Spoel ze daarna af met koud water.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Bereidingswijze

Vul de gekookte paprika?s met de groenten, doe laag voor laag: broccoli, uien, prei, champignons, broccoli, uien, prei en champignons.
Doe de gevulde paprika?s in de ovenschaal. Werk ze af met wat geraspte kaas, peper, zout en peterselie. Daarna kunnen ze voor ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Kook de verschillende pasta?s op de wijze zoals dat op de verpakking vermeld wordt.
Dan zijn nu de verschillende sausjes aan de beurt.
Het witte roomsausje. Hak de cashewnoten in kleine stukjes. Vul een steelpannetje met 2 pakjes roomkaas, laat het langzaam smelten op laag vuur. Doe er een scheutje yoghurt bij, veel geperste knoflook, peper, zout, peterselie en de fijngehakte cashewnoten. Roer dit tot een sausje zonder klontjes en blijf roeren tot het bijna kookt.
Het groene pestosausje. Maak een bechamelsausje van de bloem, een beetje olijfolie en de melk (olijfolie met bloem in het pannetje, beetje melk erbij, goed roeren terwijl het sausje aan de kook raakt, vul zo nodig aan met melk om sausje soepel te houden). Gebruik de helft van de bechamelsaus voor dit sausje. Doe de saus in een steelpannetje (of wat er tot je beschikking staat) en gooi er de pesto bij met een paar in stukjes gesneden gedroogde tomaat, peper, zout en wat uitgeperste knoflookteentjes.
Het rode tomatensausje. Doe de blikjes tomatenpuree met een pakje roomkaas in het pannetje en breng het al roerende aan de kook op een laag vuur. Gooi er wat uitgeperste knoflookteentjes, de in stukjes gesneden ontvelde tomaten, de in plakjes gesneden tomaten en de in stukjes gesneden gedroogde tomaten, peper, zout, oregano, paprikapoeder en basilicum bij.
Het gele kaassausje. Pak de helft van het bechamelsausje. Gooi er ? kg geraspte kaas bij, peper, zout en peterselie met wat uitgeperste knoflook.
Serveer de verschillende pasta?s met sausjes en de gevulde paprika?s. Warm eventueel de sausjes nog even op voor het serveren.

Serveertip

Wijn: Cotes du Roussillon, geproduceerd van de Carignan, Grenache en Mourvedre druiven. Prima geschikt bij (rood gebraden, geroosterd vlees en) pittige knoflookgerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van digimike


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van digimike
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top