1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappel ovenschotel

Aardappel ovenschotel

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2001

Ingrediënten 2 personen


350 gr aardappels,scheutje melk, 2 grote uien, 100 gr doorregen spek, 1 vleestomaat,
300 gr rundergehakt, blikjetomatenpuree
zout en peper, 1 eetlepel paneermeel, 50 gr belegen kaas en boter of olie voor de ovenschaal


Verder heb je nodig


Ovenschaal (inhoud ongeveer 1 liter, platte vorm)
Stamper of staafmixer


Lekker en lekker makkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ovenschaal invetten, tomaat in plakjes en 1 ui in ringen snijden. Onbijtspek fijnsnijden. Andere ui snipperen.
Oven voorverwarmen op 220 ?C

Bereidingswijze

De aardappels wassen en in een pan met ruim water koken. Als ze gaar zijn melk toevoegen en de aardappels pureren.
Spek even kort bakken in de koekenpan. De uiensnippers toevoegen en bakken tot ze glazig zijn. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren
De ovenschaal vullen met eerst tomatenplakjes, dan uienringen en vervolgens het gehaktmengsel. Daar bovenop een laag aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas over de puree en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven

Serveertip

Een salade van komkommer en tomaat smaakt hier heerlijk fris bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mevrouwbos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mevrouwbos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top