1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Sima

Sima

  • Scandinavisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-06-2001

Ingrediënten


2 citroenen
5 liter kokend water
5 dl. bruine basterdsuiker
2 dl. kristalsuiker
stukje gist (grootte van een vingertop)
0,5 fles bier
rozijnen



Wordt gemaakt ter gelegenheid van de 1 mei viering in Finland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de citroenen dun of rasp het gele gedeelte van de schil. Giet het kokende suikerwater op de schillend in een kom. Lat het mengsel een beetje afkoelen en doe er dan de geschilde, in dunne plakjes gesneden citroenen bij. Wanneer het mengsel tot handwarmte is afgekoeld, voeg er dan het in water opgeloste stukje gist en het bier aan toe. Laat het geheel staan tot de volgende dag, bij kamertemperatuur. Wanneer het drankje gaat gisten, giet het brouwsel door een zeef in flessen. Zet de flessen op een koele plaats. Sima kan gedronken worden wanneer rozijnen gaan drijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top