1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Preipastei

Preipastei

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2001

Ingrediënten 4 personen


150 gr. boter of margarine
3 dl. tarwemeel
beetje water (max. 1 eetlepel)
4 witte preistronken
zout
kruiden, zoals verschillende pepers
250 gr. brie
1 pakje creme fraiche
2 dl. (slag)room of melk
2 eieren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de oven op 180 ?C
Roer de boter en tarwemeel door elkaar, zonodig met gebruik van de handen en voeg een beetje water toe (max. 1 eetlepel)
Neem een vorm van ca. 25 cm. doorsnede en doe het mengsel op de bodem en een deel op de rand van de vorm
Snij de witte delen van de prei in kleine stukjes
Braad deze voorzichtig in een pan met boter of olie en voeg naar smaak zout of kruiden toe
Laat dit afkoelen. Leg het op de deeg
Snij de brie fijn en doe de stukjes op de prei
Roer de creme fraiche en room/ melk door elkaar en voeg eieren toe
Giet het mengsel over de prei en brie
Doe de vorm in de oven en laat deze ca. 45 minuten daar
De pastei kan geserveerd worden voorgerecht of tussendoortje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top