1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastasaus

Pastasaus

Door: sigridfolkerts

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-06-2001

Ingrediënten 3 personen


300 g (italiaans) gekruid gehakt (h.o.h.)
250 g champignons
1 courgette
1 aubergine
1 prei
1 gele paprika
2 blikjes tomatenblokjes
olijven
sambal
Italiaanse kruiden (oregano, basilicum)
Knoflook
Zout en peper
pasta (naar keuze)


Verder heb je nodig


Braadpan
pastapan


Goed gevulde rode saus voor bij de spaghetti, macaroni

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De champignons, courgette, aubergine, paprika, prei, olijven in plakjes en stukjes snijden

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de braadpan. Wanneer het bijna gaar is gooi je alle groenten (behalve de olijven) erbij. Dit bakken tot het gaar is.
Daarna de blikjes met tomatenblokjes erbij doen, de italiaanse kruiden en knoflook erdoor en de olijven toevoegen. Dit zacht laten pruttelen totdat de saus warm genoeg is. Hoe langer hoe beter, want dan trekt de smaak goed in. Aan het eind een theelepel sambal erdoor. Dit zorgt ervoor dat het een beetje pittig wordt. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Ondertussen natuurlijk de pasta koken.

Serveertip

Serveren met roombrie of parmenzaanse kaas.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sigridfolkerts
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top