Gerookte kipkluifjes of -vleugels

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2001

De kipkluifjes worden enkele uren gemarineerd en vervolgens gerookt op het rooster van de rookoven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kipkluifjes (of vleugeltjes)
Voor de marinade:
4 el olie, 1 el citroensap, .. teentjes knoflook (naar smaak), 4 el tomatenketchup, enkele druppels tabasco, 1 tl paprikapoeder, zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rookoven

Voorbereiding

De bereidingstijd is exclusief de marineertijd en bovendien afhankelijk van het soort rookoven.

Bereidingswijze

Vermeng de olie met het citroensap, de in plakjes gesneden teentjes knoflook, de tomatenketchup, de tabasco, het paprikapoeder, het zout en de peper. Leg de kipkluifjes erin en keer ze af en toe.
Dep de kluifjes droog en leg ze op het rooster van de rookoven. Rook ze 30-35 minuten.

Serveertip

Eet ze warm of koud, met of zonder een dipsaus.

Laatste reacties

bizie_lizie avatar
bizie_lizie 12-07-2001

Welke houtmot gebruik je hiervoor?

devilwoman avatar
devilwoman 14-06-2001

Natuurlijk neem ik dit recept mee voor m'n rook-verzameling. Bedankt Anna. Anne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten