1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stroganoff van wilde eend

Stroganoff van wilde eend

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-2001

Ingrediënten 4 personen


8 wilde eendenborsten, zout, peper, 1/2 tl fijngesneden, verse tijm, 50 g boter, 2 fijngesneden sjalotten, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 rode paprika in kleine stukjes, 1 dl rode wijn, 3 dl gevogeltefond, paprikapoeder, tabasco, worchestershiresaus, 2 el creme fraiche.



Als je eend gaat bereiden is het handig te weten dat er twee soorten eenden zijn: de tamme en de wilde. Een wilde eend weegt tussen de 700 en 900 gram, een tamme eend kan wel anderhalf tot twee kilo wegen. Wilde eend is alleen verkrijgbaar in het jachtseizoen, van half juli tot eind januari. Houdt je van de specifieke wildsmaak, dan zul je de vrij sterke smaak van wilde eend waarderen, wil je een wat minder uitgesproken smaak, dan is tamme eend aan te raden. Het vetgehalte van een tamme eend is hoger dan van een wilde. Kenners houden vooral van vroege wilde eend, deze is verkrijgbaar van half juli t/m september en is lekker mals.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eendenborsten in lange repen snijden en bestrooien met peper, zout en tijm, boter verhitten en hierin repen eendenborst 5 min. bakken, eendenborstfilet uit de pan nemen en warmhouden (in een lauwwarme oven van ca 80 gr.).

Bereidingswijze

Braadvet uit de pan schenken, sjalot, knoflook en paprika toevoegen en 5 min zachtjes bakken, wijn erbij schenken en op matig vuur laten verdampen, fond erdoor roeren en saus tot de gewenste dikte laten inkoken, saus op smaak brengen met paprikapoeder, tabasco en worchestershiresaus naar smaak, vlak voor het serveren creme fraiche erdoor roeren en eventueel nog wat zout en peper. Eend over borden verdelen, saus ernaast schenken.

Serveertip

Serveren met Surinaamse saffraanrijst (zie recept).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top