Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. wild zwijnmedaillons met lavendel en kastanjes

wild zwijnmedaillons met lavendel en kastanjes

Door: mauritsenole92

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2001

Ingrediënten 4 personen


12 wild zwijnmedaillons, 1/2 el fijngesneden lavendelbloemetjes, zout, peper, 2 el olie, 3 el lavendelhoning (acacia kan ook), 12 tamme kastanjes (blik), 1 el blanke rozijnen, 2 dl wildfond.



Deze malse medaillons van wild zwijn worden verrassend gemarineerd in lavendelhoning en daarna gestoofd. Ook bij de bijgerechten zijn heel feestelijk: een in zeezout gepofte aardappel, roergebakken schorseneren en gebakken gerookte ham (met zijn drieen in een apart recept).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr., vlees bestrooien met lavendel, zout en peper, olie verhitten in ovenvaste pan en medaillons aan beide zijden 3 min bruin bakken, daarna met honing bestrijken, kastanjes, rozijnen en wildfond toevoegen, pan in het midden van de oven zetten.

Bereidingswijze

Medaillons nog 8 min laten garen.

Serveertip

Serveren me de saus, krokante hamgalette, een gepofte aardappel en roergebakken schorseneren (apart recept).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top