1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Soep
  5. Vegetarische Marokkaanse soep

Vegetarische Marokkaanse soep

Door: carodun

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2001

Ingrediënten 6 personen


5 el olijfolie, 2 rode uien (fijngehakt),2 middelgrote aardappelen(in blokjes), 3 worteltjes (kleingesneden), 125 g groene linzen, 450 g tomaten die je hebt gepureerd in een keukenmachine, 2 el tomatenpuree, 6 dl bouillon, blikje kikkererwten, klein blikje witte bonen, 2 tenen knoflook, (uitgeperst), handvol snijpeterselie (fijngehakt), 125 g vermicelli, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl korianderpoeder, 1 el paprikapoeder, 1/2 tl saffraan of kurkuma, 1/2 tl cayennepeper, sap van 1 citroen.


Verder heb je nodig


Soeppan


Door de specerijen ontstaat een speciale smaak en geur. Wij waren erg verbaasd over de heerlijke smaak!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie boven bij de ingredienten.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Bak de uien en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de kruiden toe. Roer dit om aanbakken te voorkomen. Voeg de aardappels, wortels, linzen en tomatenpuree toe. Roer alles goed om en voeg dan de gepureerde verse tomaten en de bouillon toe. Voeg evt.nog wat water toe. Draai het vuur laag en laat alles 45 minuten sudderen. Voeg zo nodig meer water toe. Uiteindelijk ontstaat een dikke soep.
Voeg dan de kikkererwten, witte bonen en vermicelli toe. Kook de soep nog 5 minuten. Knijp de citroen erboven uit.

Serveertip

Erg lekker met Turks brood om in de soep te dopen!! Serveer de soep dezelfde dag nog; hij is een dag later nog goed te eten maar de specifieke smaak is verdwenen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top