1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. lasagne van kabeljauw met venkel en Texelse schapenkaas

lasagne van kabeljauw met venkel en Texelse schapenkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pak groene lasagnevellen, zout, peper, 2 venkelknollen in dikke plakken, 2 zakjes witte saus (voor 5 dl), 5 dl melk, 200 g pittige schapenkaas, geraspt, 4 losgeklopte eidooiers, 3 grote vleestomaten, ontveld, in plakken, 2 tl dragon, gedroogd, 600 g kabeljauwfilet in kleine blokjes, sap van 1 citroen.


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Een klassieke en erg lekkere combinatie, deze vis met venkel en pittige kaas, met een lekkere groene salade heb je een heerlijk hoofdgerecht.
In dit recept gebruik ik Texelse schapenkaas. Texel telt veel schapen en heeft dus ook veel schapenkaas. De bereiding en rijping zijn identiek aan die van Goudse kaas. Vanaf 6 weken is de dan nog erg jonge schapenkaas al te koop, maar er is ook belegen en oude. Texelse schapen grazen op ziltige weiden, sommige ervaren proevers menen dat zilte in de kaas te bespeuren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr., lasagnevellen 1 min in ruim kokend water met zout voorkoken, venkel 1/2 min in ruim kokend water met zout koken, Saus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing, 2 volle el schapenkaas apart houden en de rest van de kaas door de warme saus roeren, saus even laten afkoelen en de eidooiers door de lauwe saus kloppen.

Bereidingswijze

1/3 deel van kaassaus in de ovenschaal scheppen, hierop 1/3 deel van de lasagnevellen leggen, bedekken met de helft van de venkelplakken, venkel bedekken met de helft van de tomaat, tomaat bestrooien met 1 tl dragon, kabeljauw bestrooien met zout en peper, helft van kabeljauwblokjes op tomaat leggen en vis besprenkelen met een paar druppels citroensap. Deze laagjes herhalen, afdekken met lasagne, rest van de kaassaus hierop scheppen, 2 volle el schapenkaas over de lasagne scheppen, in het midden van de oven 30 min. bakken.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top