1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Lamszadel met gevulde aubergine

Lamszadel met gevulde aubergine

Door: bollekendrie

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2001

Ingrediënten 6 personen


3 middelgrote aubergines - 1 ui - 8 verse salieblaadjes - boter - 400 g pittig gekruid lamsgehakt - 1 beschuit - 1,2 kg lamszadel - 1 eetlepel grof zeezout - 1 koffielepel grof gemalen zwarte peper - 1 schaaltje tuinkers



Een toprestaurant in je eigen keuken ? Met dit recept maak je je stoutste culinaire ambities waar. Lekker en toch best te doen !

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de aubergines schoon. Halveer ze in de lengte en kerf het vruchtvlees enkele keren in met de punt van een mes. Bak de aubergines 6 minuten in wat boter onder deksel. Keer om na 3 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op huishoudpapier. Laat wat afkoelen en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Let erop dat de schil niet scheurt en laat nog ongeveer 0,5 cm vruchtvlees aan de schil. Pel en snijd de ui. Meng het losgemaakte vruchtvlees, de ui, de salieblaadjes en het lamsgehakt, bij voorkeur in een cutter. Verkruimel de beschuit erover. Vul de aubergines met het gehakt en zet ze in een ovenschotel.

Bereidingswijze

Braad het lamszadel 35 minuten in een oven van 200 ?C en liefst in een bakvorm waarin het vlees net past, ingestreken met boter. Leg bovenop het vlees een nootje boter. Kruid het vlees na 20 minuten met peper en zeezout. Wacht na de braadtijd minstens 10 minuten voor je het vlees versnijdt. Haal het vlees uit de oven en zet de aubergines erin. Laat ze een kwartier op 200 ?C bakken. Spoel en droog de tuinkers. Ontbeen het lamsvlees en snijd het in plakjes. Verdeel ze decoratief op de borden met een beetje tuinkers en een halve aubergine.

Serveertip

Je kunt dit gerecht eten met Marokkaans brood of een neutrale risotto op basis van rondkorrelige rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top