Libanese gevulde kool en paprika : Malfouf-mehchi

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2001



Een smakelijk kleurenfestijn uit de Libanese traditie. Aan dit gerecht heb je wel wat werk, maar misschien is dat precies iets voor een Oosters getint avondje ?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 witte kool - 10 eetlepels basmatirijst - 1 bosje peterselie - 1 bosje lente-uitjes - 1 bosje munt - 1 bosje koriander - enkele takjes dragon - 4 grote uien - boter - 400 g lamsgehakt - peper en zout - 1 koffielepel kurkuma - 7 eetlepels tomatenpuree - water - 2 groene paprika's - 2 rode paprika's - 1 eetlepel suiker - 1 eetlepel citroensap - 1 koffielepel kaneelpoeder - 1 koffielepel komijn - 2 eetlepels room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder wat kool, zodat de diameter nog ongeveer 12 cm bedraagt. Breng een grote pan water aan de kook en kook de kool in ? 20 minuten gaar. Verwijder de kool en laat uitlekken. Kook de rijst gaar. Laat uitlekken. Hak alle kruiden en lente-uitjes fijn. Reinig de uien en snijd er 2 in maantjes, snipper de andere 2 fijn. Stoof de maantjes ui in wat boter. Voeg het vlees, zout, peper en kurkuma toe. Voeg na enkele minuten de fijngehakte kruiden toe. Stoof enkele minuten en verwijder van de warmtebron. Voeg de rijst, 4 eetlepels tomatenpuree en 4 eetlepels water toe. Meng goed.

Bereidingswijze

Verwijder de ?kopjes? van de paprika?s op ongeveer 2 cm hoogte en haal er de zaadlijsten uit. Vul ze met vleesmengsel (houd nog genoeg vlees over voor de kool!). Doe 1 kopje water, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 gesnipperde ui, zout en peper in een kookpot. Plaats de gevulde paprika?s erin. Laat ze ongeveer ?n uurtje sudderen en houd ?n uurtje warm. Snijd de bodem van de kool zodat ze recht blijft staan. Verwijder het binnenste met een scherp mes tot op 2 cm van de buitenzijde. Meng suiker, citroen, kaneel en komijn. Voeg dit bij het resterende vlees en vul er de kool mee. Bind op met keukentouw zodat de kool goed gesloten blijft. Meng 2 eetlepels tomatenpuree met 2 glazen water, 1 gesnipperde ui, zout en peper in een kookpot. Plaats er de kool in en laat 2 uur sudderen op een zacht vuur. Verwijder de kool en de paprika?s uit het braadvocht. Voeg de twee sauzen bij elkaar en verwarm 10 minuten op een zacht vuur. Roer er de room onder.

Serveertip

Schik de groenten op een grote schotel en serveer onmiddellijk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten