kaas kroketten

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-06-2001

Lekker hapje tussen door of 's avonds bij een glas lekkere wijn

Deel dit recept

Ingrediënten
30 gr. boter, 30 gr.bloem, 2 1/4 dl melk, 3 eierdooiers, 200 gr, geraspte pittige kaas, nootmuskaat, peper en zout, 1 eetlepel peterselie. Om te paneren: 1 ei, bloem, paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan

Voorbereiding

"s Morgens de kaassaus maken als volgt:
Smelt de boter en voeg de bloem toe, blijf roeren tot de boter en bloem volledig in elkaar zijn opgenomen en schenk dan de melk met kleine scheutjes tegelijk er bij.Laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.Neem de pan van het vuur en roer er een voor een de eierdooiers door.Strooi al roerend de kaas in de saus en kruiden met peterselie, peper, zout en nootmuskaat. Laten afkoelen.

Bereidingswijze

'sAvonds: Lepel in lauwwarm water en schep hiermee 8 bollen.Rol dit met vochtige handen tot kroketten.
Paneren: Ei met water loskloppen.Eerst door de bloem dan door het ei dan paneermeel 2X
Bak de kroketten in frituurvet van 180 gr.in 4 minuten gaar en bruin.
Smullen maar!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten