1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. marokkaanse sardines

marokkaanse sardines

Door: maria_reijerse

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1? kilo verse sardines*5 takjes koriander*2 tenen knoflook*? tl zwarte peper*3 tl paprikapoeder*1? tl zout*200 gr. smida=fijne tarwebloem*10 eetl.zonnebloemolie



Visgerecht uit Marokko

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sardines wassen onder koud water. Wrijf met je duim de harde schubben van het visje af. Draai de kop eraf. Ga met je wijsvinger dan door de buik van de vis en ontdoe het op deze wijze van zijn ingewanden.Koriander wassen

Bereidingswijze

Leg de schoongemaakte vis op een schaal. Haal de steeltjes van de koriander en snij de blaadjes fijn. Snij ook de knoflook fijn. Strooi de koriander, knoflook, peper, zout en?paprikapoeder over de vis. Schep alles er goed op.
Leg de smida op een droge ondergrond en haal de vis een voor een aan beiden kanten door de meel. Naast elkaar leggen.
Neem een grote koekepan en verhit hierin 6 eetl.olie. Als de olie belletjes geeft leg je zoveel sardientjes in de pan als er naast elkaar passen. Na 1 minuut kan het vuur lager. Als de visjes bruinen, na 8 a 10 min. Draai je ze om. De tweede kant hoeft minder lang 4 a 6 min.

Serveertip

Met Tajine. Recept hiervan staat ook op mijn pagina



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria_reijerse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top