1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Syrie: Duifje uit Damascus

Syrie: Duifje uit Damascus

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2001

Ingrediënten 1 personen


Per persoon:1 duif, citroensap, 1-2 tl sab'a*, zout, klontje boter, scheutje olijfolie, 1 ui, 1 laurierblad, 1.1/2 dl water, citroensap, handje jonge worteltjes, nieuwe aardappelen (naar behoefte), handje groene olijven zonder pitVoor de garnering:raketkruid (rocca, rucola) of veldsla, koriander- of peterselieblad* Sab'a: Zevenpepermengsel - witte en zwarte peper, kaneel, piment, kruidnagel, nootmuskaat en koriander (de verhouding bepaal je zelf)


Verder heb je nodig


In dit recept wordt een snelkookpan gebruikt. Heb je deze niet, dan duurt het uiteraard langer voordat de duif gaar is.


* Hamam bi'l zaytoen *Duif is in het hele Midden-Oosten al zeer lang een populair gerecht. In een Egyptisch graf te Sakkara uit 2500 v.C. heeft men resten van een duivencasserole gevonden. En in het bijbelse dorp Maresa in Israel zijn zelfs ondergrondse duiventillen ontdekt, voorlopers van de hedendaagse kippenbatterijen. Onderstaand recept is typisch voor Syrie, Libanon en Jordanie. Men eet bij dit duifje met olijven rijst, burghul of brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De duif halveren, afspoelen in water met citroensap. Goed droogdeppen en bestrooien met sab'a en zout.

Bereidingswijze

Boter en olie verhitten in een snelkookpan. De stukken duif rondom bruin braden. Gesnipperde ui en laurier even laten meedoen, dan het water en citroensap erbij en 25 minuten koken onder de hoogste druk (voor meer personen niet meer dan 2 dl water).Worteltjes en aardappelen intussen schrappen en halveren. De olijven in een zeef afspoelen.De druk wegnemen. De groenten nog eens 5 minuten onder de hoogste druk mee laten koken.Het raketkruid of de veldsla op een bord leggen. De duif middenop, groenten en aardappelen eromheen. Fijngesneden koriander- of peterselieblad erover.Desgewenst de saus binden met maizena.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top