1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Kofte

Kofte

  • Arabisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor vier personen zijn nodig:
50 gr pijnboonpitten
50 gr krenten
1 eetl boter
750 gr kalfsgehakt
2 sneetjes witbrood zonder korst
5 eierdooiers
4 eetl paneermeel
75 gr geraspte gruyere
peper en zout
peterselie
6 eetl. bloem
zonnebloemolie.



Een gehaktrecept uit het miden Oosten!
O.A. Uit Egypte.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter in een steelpannetje en bak de pijnboompitten daarin lichtbruin.
Haal de pan van het vuur en roer de krenten erdoor.
Week de sneetjes witbrood in water en knijp ze uit.
Meng het kalfsgehakt witbrood paneermeel geraspte kaas en 2 eierdooiers en peterselie door elkaar met peper en zout.
Kneed van het geheel een stevig mengsel.
Vorm er dan worstjes of ballen van, ongeveer ter grootte van een ei.
Maak in het midden van de ballen een kuiltje, en doe er wat pijnboompitten en krenten in.
Maak het gehakt weer dicht.
Klop de rest van de eierdooiers los en haal het gehakt erdoorheen.
Dan even door de bloem halen.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie of olijfolie, en bak de ballen hierin bruin.
Frituren kan ookof barbequen kan ook !

Serveertip

Je kan de kofte eten met rijst of aard. puree en salade .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jade54


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jade54
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top