1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. kikkererwt/linzeburgers

kikkererwt/linzeburgers

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-06-2001

Ingrediënten 10 personen


250 gr rode linzen
1 eetl olie
2 uien
1 eetl tandoorimix
450 gr kikkerwten uit blik, uitgelekt
1 ei
3 eetl gehakte verse peterselie
2 theel gedroogde koriander (of 2 eetl gehakte verse koriander)
200 gr oud-broodkruim
bloem, om te bestuiven
olie
Koriander-knoflooksaus:
1? dl zure room
1? dl room
1 teentje knoflook uit de pers
2 eetl gehakte verse peterselie
wat koriander



KIKKERERWT-LINZENBURGERS
(met koriander-knoflooksaus)

(ca.10 burgers)

Onder de grill of op de barbecue: ca. 10 minuten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook.
Voeg linzen toe en laat het in ca. 10 minuten gaar koken. Laat ze uitlekken.
Fruit de uien glazig in de olie en roer de tandoorimix erdoor. Laat het mensel licht afkoelen.
Pureer de kikkererwten, de helft van de linzen, het ei en het uimengsel met de staafmixer of keukenmachine.
Schep de puree in een schaal en roer de linzen, de peterselie, de koriander en het broodkruim erdoor.
Verdeel de puree in ca.10 porties.
Vorm de porties tot ronde burgers (als ze te zacht zijn, laat ze dan 15 minuten in de koelkast stevig worden).
Haal de burgers door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
Besmeer ze aan beide zijden met olie.

Bereidingswijze

Leg ze onder de grill of op de barbecue en bak ze aan elke kant in 3 tot 4 minuten bruin (een keer omdraaien).
Geef er koriander-knoflooksaus bij (meng zure room, room, knoflook en kruiden in een schaaltje).

Serveertip

Met rijst, aardappelen en salade .
Of gewoon een brrodje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jade54


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jade54
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top