Donkere zuurkool.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-06-2001
Een Canadees gerecht voor bij mijn Hertenragout.
Ingrediënten
-100 gram bacon.-30 gram boter.
-500 gram verse zuurkool.
-1 dl. rode wijn.
-3 dl. wildfond.
-20 karwijzaadjes.
-6 jeneverbessen.
Benodigdheden
-Snijplank.-Scherp mes.
-Maatbeker.
-Pan.
Voorbereiding
-Snijd de bacon in reepjes.
-Meet 1 dl. rode wijn en 3 dl. wildfond af.
Bereidingswijze
-Smelt de boter.
-Bak de bacon al omscheppend plm. 3 min.
-Bak de zuurkool 3 min. mee.
-Voeg de rode wijn, wildfond, karwijzaadjes en jeneverbessen toe.
-Laat de zuurkool plm. 35 min. op een heel laag vuur stoven.
Serveertip
Dit is een groentegerecht dat uitstekend smaakt bij mijn Hertenragout. (Zie ook mijn eigen recepten).
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties