Donkere zuurkool.

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2001

Een Canadees gerecht voor bij mijn Hertenragout.

Deel dit recept

Ingrediënten
-100 gram bacon.
-30 gram boter.
-500 gram verse zuurkool.
-1 dl. rode wijn.
-3 dl. wildfond.
-20 karwijzaadjes.
-6 jeneverbessen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Snijplank.
-Scherp mes.
-Maatbeker.
-Pan.

Voorbereiding

-Snijd de bacon in reepjes.
-Meet 1 dl. rode wijn en 3 dl. wildfond af.

Bereidingswijze

-Smelt de boter.
-Bak de bacon al omscheppend plm. 3 min.
-Bak de zuurkool 3 min. mee.
-Voeg de rode wijn, wildfond, karwijzaadjes en jeneverbessen toe.
-Laat de zuurkool plm. 35 min. op een heel laag vuur stoven.

Serveertip

Dit is een groentegerecht dat uitstekend smaakt bij mijn Hertenragout. (Zie ook mijn eigen recepten).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten