Kabab kati
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Specialiteit uit India. Deze kebab wordt erg pittig door de scherpe marinade en behoort bovendien nog met een knapperig korstje geroosterd te worden. Zo is het in India de gewoonte en smaakt het op zijn best! Bent u wat huiverig voor zoveel peper, gebruik dan i.p.v. de 2 piri-piri's 1 rood pepertje waarvan u het zaad hebt verwijderd.
Ingrediënten 4 recipe.people
3 dl. yoghurt * sap van 1 citroen * 2 uien * 1 teentje knoflook * zout * 3 ingelegde pepertjes (piri-piri's) * 1 theel. scherpe kerriepoeder * 1/2 theel. gemberpoeder * 375 gr. biefstuk * 375 gr. mals lamsvlees (fricandeau of schouder) * 3 eetl. olie * 1 bos peterselieBenodigdheden
BbqVoorbereiding
Vermeng in een diepe kom of schaal de yoghurt en citroensap.
Rasp de uien en de knoflook tot moes en doe het bij de yoghurt.
Hak de pepertjes zo fijn mogelijk en doe het met kerrie en gember bij de marinade. Klop alles nog even stevig door.
Leg de stukken vlees (niet gesneden) in de marinade en laat het afgedekt minstens 1 uur marineren.
Bereidingswijze
Neem het vlees uit de marinade, dep het wat af met keukenpapier en snij er stukken van.
Rijg het aan pennen, strijk er wat olie op en rooster ze in 30 min., onder voortdurend draaien, bruin en knapperig.
Was en hak de peterselie. Leg het vlees op een warme schaal en strooi er peterselie over.
Serveertip
Opdienen met kerrierijst, mangochutney en mosterdfruit. Bier of thee met citroen smaken bij dit vlees heel lekker.