Couscous met Groenten

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-06-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 100 g grauwe erwten
  • 500 g rundsvlees met vet
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 pakje safraan
  • 1/2 glas olijfolie
  • 200 g uien
  • 200 g tomaten
  • 200 g geraspte wortels
  • 200 g koolraap
  • 500 g pompoen
  • 1 bosje koriander
  • 1 kg couscous
  • 3 l water

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Laat de grauwe erwten een nacht weken in water.

    Snijd het vlees in grove stukken en smeer ze in met zout, safraan en peper.

    Doe oliijfolie in een braadpan en bak hierin de stukken vlees ca. 20 minuten op laag vuur tot ze lichtbruin zijn.

    Snijd ondertussen uien en groenten zo grof mogenlijk (de koriander wordt niet gesneden).

    Voeg groenten, ui, grauwe erwten en kruiden toe aan het vlees. Giet er vervolgens zoveel water over dat alles onder komt te staan.

    Breng het geheel aan de kook en laat het daarna sudderen tot het vlees gaar is.

    Bereid de couscous volgens de algemene bereidingswijze.

    Neem een grote, ronde diepe schaal en doe de couscous erin. Verdeel het vlees en de groenten over de couscous. Giet de eigen bouillon erover.

    Laatste reacties

    tonia1947 avatar
    tonia1947 18-11-2004

    Hallo. Ik maak ook vaak coucous maar ik gebruik meestal kikererwten. Maar ik vind het heel leuk dat er hier meer zijn die van de afrikaanse keuken houden. Ik ben met een marokkaan getrouwd al bijna 30 jaar. Groetjes Tonia.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten