Speklapjes met ketjap en braad- en grillkruiden

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.

Wij vinden dit de allerlekkerste speklapjes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 of 8 speklapjes * ketjap manis * Silvo braad- en grillkruiden * zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan

Voorbereiding

Je kunt de speklapjes evt. een uurtje vantevoren in de kruiden marineren, maar het hoeft niet.

Bereidingswijze

Speklapjes inwrijven met zout, ketjap en de braad- en grillkruiden (veel). Beetje boter in de pan bruin laten worden, en de speklapjes ca. 10 minuten per kant bakken.
Truc: tijdens het bakken plet ik de speklapjes altijd flink, daar worden ze mooi krokant en egaal gaar van (in plaats van nog een beetje 'sponzig vet', dat vinden wij niet lekker).

Serveertip

NB: je kunt het met een ander merk braad- en grillkruiden proberen, heb ik ook gedaan, maar die hebben een andere samenstelling en dat was bij mij geen succes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peggy2 avatar
peggy2

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten