Speklapjes met ketjap en braad- en grillkruiden
- Bijgerecht
- 20-30 min.
Wij vinden dit de allerlekkerste speklapjes!
Ingrediënten 4 personen
6 of 8 speklapjes * ketjap manis * Silvo braad- en grillkruiden * zoutBenodigdheden
koekepanVoorbereiding
Je kunt de speklapjes evt. een uurtje vantevoren in de kruiden marineren, maar het hoeft niet.
Bereidingswijze
Speklapjes inwrijven met zout, ketjap en de braad- en grillkruiden (veel). Beetje boter in de pan bruin laten worden, en de speklapjes ca. 10 minuten per kant bakken.
Truc: tijdens het bakken plet ik de speklapjes altijd flink, daar worden ze mooi krokant en egaal gaar van (in plaats van nog een beetje 'sponzig vet', dat vinden wij niet lekker).
Serveertip
NB: je kunt het met een ander merk braad- en grillkruiden proberen, heb ik ook gedaan, maar die hebben een andere samenstelling en dat was bij mij geen succes.