1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. mercimek

mercimek

Door: ireenp

  • Turks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2001

Ingrediënten 4 personen


125 gram rode linzen,1 a 2 tenen knoflook,1 1/4 liter kippenbouillon,1 theel milde paprikapoeder,1 el tomatenpuree,1 theel. bonekruid,2 middelgrote uien,2 el zonne of olijfolie,zout en peper,snufje tijm en 2 aardappelen.



Turkse linzensoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de linzen 1 nacht om te weken.
snipper de ui en knoflook fijn en fruit ze in hete olie.
voeg de linzen en kippebouillon toe.
roer er dan de paprikapoeder en tomatenpuree door en het bonekruid zout en peper en snufje tijm.
breng de soep aan de kook.
af en toe roeren.
snij de geschilde aardappelen in blokjes en voeg die er het laatste half uur toe.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireenp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top