Konijn in mosterdsaus

  • Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 konijn van 1 1/2 kilo
4 eetlepels bloem
60 gram boter
2 dl droge witte wijn
3 eetlepels zaanse mosterd
1/4 liter slagroom
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het konijn in stukken (laten) snijden, met bloem bestuiven. In een braadpan de boter verhitten tot het schuim wegtrekt. De konijndelen hierin, na elkaar, rondom bruin makken. Alle konijnstukken in de pan leggen, wat zout en peper erover strooien en de wijn erbij schenken. Met het deksel op de pan op laag vuur in 40 minuten gaarstoven. De stukken uit de pan nemen en warmhouden. De mosterd met de slagroom loskloppen, op smaak brengen met zout en peper en dit bij het braadvocht roeren en de saus nog 2 minuten zachtjes koken. De konijnstukken in de saus leggen en nog even opwarmen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten