1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehaktgoulash

Gehaktgoulash

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-06-2001

Ingrediënten 4 personen


150 g lamsgehakt
350 g rundergehakt
2 tenen knoflook
1 ei
50 g boter
3 uien
1/2 vleesbouillontablet
1 pakje gepureerde tomaten (1/2 l)
1 blikje tomatenpuree
300 g nieuwe aardappelen
1 rode en 1 groene paprika
200 g doperwten (diepvries)
zure room
nootmuskaat
paneermeel
1 1/2 el paprikapoeder
mespuntje cayennepoeder
1 laurierblaadje
1/2 tl tijm
1/2 tl karwijzaadjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de uien in ringen en de paprika's in repen.

Bereidingswijze

Meng de gehaktsoorten met de knoflook uit de pers, het ei en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Draai van het gehakt bitterbalgrote gehaktballetjes en rol ze door wat paneermeel. Verhit de boter en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan. Bak in het achtergebleven vet uien lichtbruin. Voeg paprikapoeder, cayennepeper, laurier en tijm toe en bak dit ca. 1/2 min mee. Voeg de bouillon, de gehaktballetjes, gepureerde tomaten en tomatenpuree, in parten gesneden aardappelen en karwijzaadjes toe en breng de goulash aan de kook. Stoof de goulash op laag vuur in ca. 30 min. gaar en voeg na 15 min. paprika toe. Voeg 5 min. voor het einde van de stooftijd de doperwten toe en laat ze meekoken. Geef er aan tafel een schepje zure room bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top