Bananencake

  • Belgisch, Banket
  • 60-120 min.



Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
120 g boter - 150 g griessuiker - 10 g vanillesuiker - 2 eieren - 3 bananen - 200 g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 1 dl melk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 463,11 kcal
Koolhydraten 64,71 g
Eiwitten 7,80 g
Vetten 18,55 g

Voorbereiding

Verwarm een oven voor op 180 ?C.

Bereidingswijze

Meng de boter, griessuiker en vanillesuiker met een elektrische klopper. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork en voeg bij het beslag. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Voeg 1 dl lauwe melk toe en meng goed. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Smeer een cakevorm (10,5 x 34 x 7 cm) in met boter en giet het mengsel erin. Bak de cake 60 minuten. Ontvorm op een rooster. Laat afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bollekendrie avatar

Doorsturen

Home Recepten