Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd !
Verwarm een oven voor op 180 ?C.
Meng de boter, griessuiker en vanillesuiker met een elektrische klopper. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork en voeg bij het beslag. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Voeg 1 dl lauwe melk toe en meng goed. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Smeer een cakevorm (10,5 x 34 x 7 cm) in met boter en giet het mengsel erin. Bak de cake 60 minuten. Ontvorm op een rooster. Laat afkoelen.
maalli 04-09-2013
De cake staat in de oven nu. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Ik heb overigens rietsuiker gebruikt, maar dat zal wel niet veel uitmaken.
maalli 04-09-2013
De cake staat in de oven nu. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Ik heb overigens rietsuiker gebruikt, maar dat zal wel niet veel uitmaken.
amore5 07-10-2012
het staat in de oven ben benieuwd
orphan 17-09-2012
Onlangs gebakken, lekker! ik had wat maanzaad toegevoegd voor de knapperige bite.
Natafelaar 19-03-2011
Griessuiker is zeer fijne suiker. Dat is in dit geval handig omdat je het met boter mengt en niet smelt of op laat lossen. Vervangen met normale suiker zou weinig verschil moeten maken, maar hoe fijner hoe beter.