1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tournedos/Stroganoff met kastanjechampignons

Tournedos/Stroganoff met kastanjechampignons

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui - 250 g kastanjechampignons - 4 zure augurkjes - boter - 4 tournedos van 180 g (kleinhoofd) - peper en zout - 1 eetlepel tomatenpuree - 1/2 dl wodka - 1 dl rundbouillon - 3 dl room



De familie Stroganoff speelde een belangrijke rol in de Russische geschiedenis ? en binnenkort ook in jouw keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Reinig en snipper het uitje. Reinig de champignons, snijd ze in plakjes. Snijd de augurkjes in rondjes.

Bereidingswijze

Smelt wat boter, bak de champignons met de uisnippers en doe alles uit de pan. Doe nog wat boter in dezelfde pan en bak de tournedos ?a point? of naar wens. Haal ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verwijder het bakvet uit de pan en doe er de champignons, ui en augurkjes weer in. Zet op het vuur en roer er de tomatenpuree door. Overgiet met de wodka en laat opkoken terwijl je roert. Voeg de bouillon toe en laat wat inkoken. Doe er de room bij en laat inkoken tot een gebonden saus, op vrij hoog vuur. Breng op smaak.

Serveertip

Leg de tournedos op warme borden en nappeer met de saus. Serveer met frietjes. Geef er een glaasje rode Beaujolais bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top