Tortellini (eenpans)

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2001

Een stevige pastamaaltijd. Je maakt eerst de saus en vervolgens laat je de tortellini gaar worden in de saus. Niet echt de gebruikelijke manier van pasta koken, maar het gaat prima als je maar 1 pan wilt gebruiken (op de camping bijvoorbeeld). En lekker! Want de tortellini neemt op deze manier helemaal de smaak van de saus aan. Dit gerecht moet ik de 'lijners' onder ons helaas ten zeerste afraden, vanwege de grote hoeveelheid creme fraiche.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zakjes tortellini (met kaas- of vleesvulling), 1 bakje spekblokjes of -reepjes (ham kan ook), 2 groene paprika's, 2 uien, 3 teentjes knoflook (of meer of minder naar smaak), 4 potjes creme fraiche (of meer), 2 zakjes parmezaanse kaas (van die poeder die makkelijk smelt), peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote hapjespan

Voorbereiding

De uien snipperen en de paprika's in reepjes snijden.

Bereidingswijze

De spekblokjes zachtjes een beetje uitbakken en vervolgens de uisnippers en paprikareepjes even meebakken. De knoflook erboven uitpersen.
De creme fraiche in gedeelten toevoegen en tussendoor steeds gladroeren (met een houten lepel). Dan de poederkaas erbij doen en laten smelten in de saus. Even proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
De tortellini toevoegen aan de saus en het geheel zachtjes laten pruttelen totdat de tortellini gaar is (ietsje langere kooktijd dan in water).
Noot: Het is de bedoeling dat dit een 'zwaar' gerecht wordt, waarin de saus als het ware volledig aan de tortellini kleeft. Wordt de saus echt te dik, of hou je meer van een wat dunnere, voeg dan een scheutje room toe.

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 01-04-2003

Inderdaad handig voor op de camping! Groetjes, Monique P.S. En lekker natuurlijk.

anita4 avatar
anita4 20-07-2001

HOI, EN OOK DEZE GAAN WE ZEKER OP EEN MAKKELIJKE DAG BENUTTIGEN. HET LIJKT ME HEEL APART MAAR WEL LEKKER. IK ZET HET FAVORIET, PROBEER HET UIT, EN KOM ABSOLUUT TERUG VOOR VERSLAG. BEDANKT EN TOT ZIENS! GR. ANITA

reve51 avatar
reve51 14-06-2001

Hoi Anna, Dit lijkt me een heerlijk makkelijk recept, voor een luie dag. Neem hem mee naar mijn favoriete recepten. Ik ben ook zo hoor. Als ik weinig tijd heb duik ik de voorraadkast in en zie wel wat het wordt :-)) Groetjes, <img src="http://members.tripodnet.nl/rore/van.alles.en.nog.wat/kleintje-renee-fra.gif">

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten