1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Risotto
  5. Risotto met paddestoelen

Risotto met paddestoelen

  • , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, 1 teentje knoflook, 400 gr. gemengde paddestoelen, 1 liter kippenbouillon,50 gr. boter, 300 gr. risotto rijst, 2 eet. creme fraiche, geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem.


Vegetarisch hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paddestoelen in plakjes en breng de bouillon aan de kook.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Laat de ui glazig fruiten. Doe de paddestoelen in de pan en laat ze omscheppend op hoog vuur bakken tot het vrijgekomen vocht grotendeels is verdampt. Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de rijst toe en laat omscheppend meebakken tot alle korreltjes rondom met een glanzend laagje bedekt zijn. Schep circa een kwart van de kokende bouillon in de pan. Laat af en toe roerend zachtjes koken tot het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Voeg dan weer een kwart van de bouillon toe en laat zachtjes koken. Herhaal deze procedure tot alle bouillon is gebruikt. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Schep er de creme fraiche door en breng de risotto op smaak met peper en zout. Laat met het deksel op de pan nog 3 minuten doorwarmen.

Serveertip

Serveer meteen. Geef de geraspte kaas apart.
Geef er een salade bij.
Indien men toch vlees erbij wil dan smaakt biefstuk of kipfilet hierbij uitstekend. Het is dan uiteraard geen vegetarisch gerecht meer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleopatra


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleopatra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top