Pasta met gerookte zalm

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2001

Een niet te versmaden, eenvoudig te bereiden pasta met vele toepassingsmogelijkheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g pasta (bv. vlindertjes)
doosje Mascarpone
blikje asperges
2 tomaten
1 ui
ca. 300 gerookte zalm
peper, fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui.
Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Snij de zalm in fijne reepjes.
Snij de asperges in stukjes van ca. 3cm.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in voldoende water met een scheutje olijfolie.
Fruit de ui en voeg de zalm toe. Bak de zalm wat aan, maar niet te veel zodat ze niet gaat brokkelen of te droog wordt.
Voeg de tomaat- en aspergestukjes toe en laat even opwarmen.
Als de pasta klaar is, roer er dan de Mascarpone door en laat de kaas smelten.
Voeg de zalm met de groenten toe, strooi er ruim peper over en meng alles goed door elkaar.
Ter afwerking strooi je er wat peterselie over.

Serveertip

Je kunt dit gerecht als lunch eten maar ook serveren bij een buffet.
Als diner zou ik er een eenvoudige groene salade bij maken, bv. krulsla of veldsla met pijnboompitten en wat olijfolie. Een glaasje Rose smaakt er voortreffelijk bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten