1. Home
  2. Recepten
  3. Courgette-cremesoep

Courgette-cremesoep

  •  , Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ui
30 gr boter
500gr. courgette
zout en peper
6,25 dl. vleesbouillon
2,50 dl. slagroom
graspte nootmuskaat
2-3 el. gemengde gehakte kruiden
geroosterde amandelsnippers


Verder heb je nodig


Glazen of porseleinen kom
Magnetron-vaste soepkommen


Een heerlijke cremesoep voor 4 personen bereid in de magnetron

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui schillen en fijn hakken en met 30 gr. boter in een kom doen, afgedekt ongeveer 3 minuten op 700w. laten stoven.
De courgette wassen, stelen afsnijden en in schijfjes snijden en bij de ui doen.
Peper en zout toevoegen, afgedekt ca. 8 min. op 700w. laten koken, een of twee keer omroeren.
Met een beetje van de bouillon met de blender/ mixer pureren.
Met de rest van de bouillonen 1,25 dl. slagroom weer in de kom doen.

Bereidingswijze

Met zout en peper en nootmuskaat op smaak afmaken. De gehakte kruiden erdoor roeren, en afgedekt 7-8 min. op 700w. verhitten, de cremesoep over de soepkommen verdelen.
De rest van de slagroom stijf kloppen, de soep hiermee garneren, en er dan nog wat amandelsnippers over strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top