Griekse tomaten

  • Grieks, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-06-2001

Een heerlijk voorgerecht van gevulde tomaten met gijtenkaas uit de magnetron

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tomaten van ongeveer 100gr. elk.
1 tot 2 knoflookteentjes
zout en peper
3 tot 4 takjes basilicum
ca. 100 gr gijtenkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
platte ovenschaal

Voorbereiding

tomaten wassen, drogen en doormidden snijden
en met het snijvlak op de schaal leggen.

Bereidingswijze

Knoflooktenen uitknijpen en de tomaten ermee besmeren. en met zout en peper bestrooien.
de basilicumtakjes onder kout stromend water spoelen, droog deppen en de bladeren van de steel halen. Fijnhakken en over de tomaten verdelen. De schapenkaas in 8 stukken snijden en op de tomaten leggen, niet afgedekt ongeveer 3 minuten op 700w verhitten. Harde tomaten moeten 4 tot 5 minuten in de magnetron staan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten