1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse tomaten

Griekse tomaten

  • Grieks, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-06-2001

Ingrediënten 4 personen


4 tomaten van ongeveer 100gr. elk.
1 tot 2 knoflookteentjes
zout en peper
3 tot 4 takjes basilicum
ca. 100 gr gijtenkaas


Verder heb je nodig


Platte ovenschaal


Een heerlijk voorgerecht van gevulde tomaten met gijtenkaas uit de magnetron

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaten wassen, drogen en doormidden snijden
en met het snijvlak op de schaal leggen.

Bereidingswijze

Knoflooktenen uitknijpen en de tomaten ermee besmeren. en met zout en peper bestrooien.
de basilicumtakjes onder kout stromend water spoelen, droog deppen en de bladeren van de steel halen. Fijnhakken en over de tomaten verdelen. De schapenkaas in 8 stukken snijden en op de tomaten leggen, niet afgedekt ongeveer 3 minuten op 700w verhitten. Harde tomaten moeten 4 tot 5 minuten in de magnetron staan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top